Spilletips i de skandinaviske ligaene

September er en viktig måned i de 3 skandinaviske toppdivisjonene. I Norge og Sverige går sesongen mot slutten, mens det i Danmark utkrystalliseres hvem som kommer til å kjempe i toppen og bunnen av tabellen. Her finner du de aller nyeste betting-tipsene.

Norge

Landskamppausen den første helgen i september gir de norske klubbene anledning til å ta en pust i bakken foran den spennende serieavslutningen. Gullkampen er allerede kjørt, ettersom Rosenborg per 1. september leder med hele 8 poeng på overraskelsen Stabæk, som i tillegg har solgt Diomande til Hull. En annen overraskelse er Viking på 3. plass. Siddisene har helt klart overprestert i år, og de har et tøft borteprogram igjen. Det ligger derfor i kortene at både Viking og Stabæk kan bli forbigått av Odd, Strømsgodset og Vålerenga på plassene bak. Strømsgodset har i tillegg en hengekamp mot Molde, som har skuffet stort denne sesongen.

Norsk fotball

Seriegullet er på vei tilbake til Lerkendal
Bilde: Peatc

I nedrykkskampen virker Sandefjord fortapt. Det er riktig nok kun 6 poeng opp til kvalifiseringsplassen, men Lars Bohinens menn har vært det svakeste laget hele sesongen, og trenger et mirakel for å unngå nedrykk. På den andre nedrykksplassen ligger Tromsø, som nylig ga Steinar Nilsen sparken. Den siste nedrykksplassen tas nok av enten Tromsø, Start eller Mjøndalen, og det kan være gode penger å hente på å gjette riktig plassering. Mjøndalen på nedrykk og Start på kvalifisering er undertegnedes tips. Sørlendingene virker å være i fritt fall, og det er merkelig at man ikke får mer ut av laget på Sør Arena.

Sverige

I Sverige skiller det kun 7 poeng mellom de 6 øverste lagene. IFK Gøteborg topper foreløpig med 47 poeng, 2 poeng foran AIK og Norrköping. Elfsborg på 4. plass ligger poenget bak der igjen. Det er sannsynlig at mesteren blir å finne blant disse 4 klubbene. Malmø kommer nok til å ha mer enn nok med Mesterligaen til at de kan ta igjen 7 poeng på 8 kamper, samt passere 4 lag. I bunnen har Åtvidaberg kun vunnet 1 kamp hele sesongen, og de blir nok derfor å finne i Superettan neste år. Både Halmstad og Örebro har som mål å passere Falkenberg og komme seg opp på trygg grunn. Allsvenskan har det samme systemet som den norske, ved at de 2 dårligste lagene rykker ned og 14. plassen må ut i kvallik mot et lag fra Superettan.

Danmark

Det er kun spilt 7 runder i den danske superligaen, men fjorårsmesteren fra FC Midtjylland (FCM) har allerede opparbeidet seg en ledelse på 5 poeng ned til SønderjyskE. Et interessant veddemål i denne serien er at man kan sette penger på hvem som blir høstmester, og hvem som inntar de forskjellige plassene når serien tar en lang vinterpause i desember. FCK har kommet trått i gang, med kun 9 poeng på en 8. plass. De kan allikevel være et interessant veddemål for 2. plassen. Bak FCM er det nemlig utrolig jevnt. Hobro virker som en klar nedrykkskandidat.